Mialem 280mm nacinane Brembo Maxx i wszystko bylo ok, latem przy oponie 225 i wiekszej predkosci naprawde bylo czuc roznice w stosunku do standardowej tarczy. Tarcze kupilem w intercarsie a nie z allegro, bo juz wtedy duzo mowilo sie o podrabianych tarczach brembo, ktore giely sie po 10 tys. km. Niestety tarcze Brembo bardzo szybko sie starly- wytrzymaly u mnie w aucie tylko ok. 40tys. km. Nie wiem czy taka uroda tarcz o lepszych parametrach czy wplyw na to miala moja jazda, poniewaz na trasie jezdze dosc szybko i czesto hamuje ze sporych predkosci. Obecnie mam najzwyklejszy zestaw gladkie tarcze+klocki Roadhouse, jakosc seryjnych ATE, ale cena nizsza. Stosunek cena/jakosc fantastyczna.
pogięte tarcze hamulcowe jakie wstawić żeby tego uniknąć
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez zipped79Założyłem zwykłe gładkie tarcze TRW z klockami TRW, przejechałem tysiąć i narazie gra. Nie piszczą za bardzo nie pylą i dobrze hamują. Jak coś sie zmieni to napiszę.
Potwierdzam, walczyłem z bijącymi tarczami i dopiero TRW nie pokrzywiły się - 15 tys przejechane
Komentarz
-
-
jesli chodzi o nowe klocki i tarcze to na poczatku czyli przez pierwsze 200km trzeba delikatnie hamowac,zeby sie do siebie dopasowaly i zeby tarcza sie nie przegrzala,jak bedzie przegrzana to lipa.tak samo jak zalozysz za twarde klocki do tarczy to tez bedzie zle,tarcza sie wtedy pokrzywi.p.s.wiem tez z autopsji ze zdarza sie tak,ze w hurtowniach wyciagaja dobre tarcze z kartonow sprzedaja je a wsadzaja lipne i myslisz,ze kupiles ATE a masz kiszke.Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Polecam tarcze polskiego producenta Mikoda, można zamówić u nich zwykłe lub nawiercane. (na ich stronie jest możliwość zakupu przez internet)
Sam mam takie tarcze i oryginalne klocki i póki co spisują się bez zarzutu ale przejechałem tylko parę tysięcy kilometrów. Nadmienię, że bębny tez mam Mikody i sprawują się bez zarzutu a przejechałem na ich ponad 30000 kilometrów.
pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz