pogięte tarcze hamulcowe jakie wstawić żeby tego uniknąć

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • momo
    Classic
    • 2009
    • 17

Mialem 280mm nacinane Brembo Maxx i wszystko bylo ok, latem przy oponie 225 i wiekszej predkosci naprawde bylo czuc roznice w stosunku do standardowej tarczy. Tarcze kupilem w intercarsie a nie z allegro, bo juz wtedy duzo mowilo sie o podrabianych tarczach brembo, ktore giely sie po 10 tys. km. Niestety tarcze Brembo bardzo szybko sie starly- wytrzymaly u mnie w aucie tylko ok. 40tys. km. Nie wiem czy taka uroda tarcz o lepszych parametrach czy wplyw na to miala moja jazda, poniewaz na trasie jezdze dosc szybko i czesto hamuje ze sporych predkosci. Obecnie mam najzwyklejszy zestaw gladkie tarcze+klocki Roadhouse, jakosc seryjnych ATE, ale cena nizsza. Stosunek cena/jakosc fantastyczna.
    Czekamy rodzinnie na Octavie II Fl w kolorze 9J9J- "siara miś"

Komentarz

• papał
      Classic
      • 2006
      • 28

Zamieszczone przez zipped79
      Założyłem zwykłe gładkie tarcze TRW z klockami TRW, przejechałem tysiąć i narazie gra. Nie piszczą za bardzo nie pylą i dobrze hamują. Jak coś sie zmieni to napiszę.

Potwierdzam, walczyłem z bijącymi tarczami i dopiero TRW nie pokrzywiły się - 15 tys przejechane

Komentarz

• Angel
        Rider
        • 2008
        • 503
        • Octavia III combi (5E5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

A ktos jezdzi na tarczach MIKODA???
        Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm

Komentarz

• fan
          Elegance
          • 2009
          • 760

jesli chodzi o nowe klocki i tarcze to na poczatku czyli przez pierwsze 200km trzeba delikatnie hamowac,zeby sie do siebie dopasowaly i zeby tarcza sie nie przegrzala,jak bedzie przegrzana to lipa.tak samo jak zalozysz za twarde klocki do tarczy to tez bedzie zle,tarcza sie wtedy pokrzywi.p.s.wiem tez z autopsji ze zdarza sie tak,ze w hurtowniach wyciagaja dobre tarcze z kartonow sprzedaja je a wsadzaja lipne i myslisz,ze kupiles ATE a masz kiszke.
          Respect All,Fear No One!

Komentarz

• rss
            L&K
            • 2009
            • 1098

Zamieszczone przez Angel
            A ktos jezdzi na tarczach MIKODA???
            oczywiscie. przednie 288. i bardzo sobie chwali.
            kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• swietlikx
              Classic
              • 2009
              • 13

Polecam tarcze polskiego producenta Mikoda, można zamówić u nich zwykłe lub nawiercane. (na ich stronie jest możliwość zakupu przez internet)
              Sam mam takie tarcze i oryginalne klocki i póki co spisują się bez zarzutu ale przejechałem tylko parę tysięcy kilometrów. Nadmienię, że bębny tez mam Mikody i sprawują się bez zarzutu a przejechałem na ich ponad 30000 kilometrów.

pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...